EuroBasket2013, enoten nastop znamke

Odličen športni duh Triglavove reprezentance

Prav lahko bi rekli, da je z mednarodno reprezentanco zaposlenih in navijačev iz šestih držav na evropskem prvenstvu v košarki sodelovala tudi Skupina Triglav. Glavno pokroviteljstvo je namreč sprostilo energijo znamke, ki deli športni duh in navijaška čustva s svojimi uporabniki.

Enovita zgodba

Navijaški ritem je napolnil ulice, tribune, navijaške cone in naše poslovalnice. Prva skupna tržno-komunikacijska kampanja Skupine Triglav je utrdila enotno politiko znamke. Bila pa je tudi veliko več.

Zaposleni iz vseh družb v Skupini Triglav so v času EuroBasketa 2013 številnim navdušencem omogočili ogled košarkaških tekem in obiskovali navijaške cone. Z največjo oglaševalsko kampanjo skupine doslej smo pod sloganom »Nešteto navijačev, ena zavarovalnica« v celotni regiji pripovedovali enovito zgodbo. Zgodbo o enotnosti in športnem duhu, ki ne poznata meja.

Utrditev zaupanja in povezanosti z navijači

V športnem vzdušju smo v Sloveniji izvedli uspešno tržno-komunikacijsko kampanjo, ki se je od junija in vse do začetka prvenstva pripovedovala kot korporativna zgodba, nato pa za čas dogajanja prerasla v pospeševanje premoženjskih zavarovanj, s tem pa smo dosegli vse začrtane cilje. Aktivnosti ob Eurobasketu so bile tudi odlična priložnost za utrditev našega položaja in dodatno okrepitev ugleda Skupine Triglav kot vodilne zavarovalnice v jugovzhodni Evropi. Na prvenstvu je namreč sodelovalo vseh sedem reprezentanc z območja bivše Jugoslavije, kjer deluje skupina, iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije in tudi Češke.

Skupina Triglav je s svojimi aktivnostmi povezala številne športne navdušencev v regiji, ki so si tekme ogledali v živo ali ga spremljali prek medijev. Z njimi smo sooblikovali navijaško zgodbo Triglava na spletu, na samih tekmah in v poslovnih enotah zavarovalnice.

Z izvedenimi aktivnostmi smo pridobili blizu 20 tisoč oboževalcev na družbenem omrežju FaceBook največ, več kot četrtino v Makedoniji. V nagradni igri »Tekmovanje v prostih metih« na družabnem omrežju FaceBook pa je z več kot 290 tisoč meti na koš v celotni regiji sodelovalo skoraj 10 tisoč oseb.

Pročelje sedeža Zavarovalnice Triglav v središču Ljubljane je gostilo razstavo dresov vseh 24 sodelujočih reprezentanc.

Novi športni navdušenci

Tudi poseben cilj organizatorice, Košarkarske zveze Slovenije (KZS), popularizacija košarke v Sloveniji, je bil vsekakor dosežen. Vpis v jesenske košarkarske šole in tečaje se je namreč opazno povečal.

Spletna stran uporablja piškotke, saj vam želimo zagotoviti dobro uporabniško izkušnjo. Več o njih si lahko preberete na tej povezavi. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?