Družbena odgovornost

Vse bo v redu, mladi upi so z nami

Za uresničevanje družbene odgovornosti, vrednote Zavarovalnice Triglav in Skupine Triglav, smo ustanovili tudi zavod »Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti«. Podprli smo športno kariero 12 mladih športnikov, z nami pa je tudi prvi mladi up umetnosti.

Skupaj z občutljivejšimi družbenimi skupinami

Zavod »Vse bo v redu« smo ustanovili v letu 2013. Deluje na področju humanitarnih, družbeno koristnih in preventivnih dejavnosti, ki jih izvajamo s pomočjo zunanjih partnerjev in zaposlenih. Namenjen je predvsem pomoči občutljivejšim družbenim skupinam in ozaveščanju o pomenu družbeno odgovornega ravnanja za trajnostni razvoj.

180 kandidatov, 12 dobitnikov

Eden prvih projektov zavoda je bil uspešno izpeljan projekt »Mladi upi«, kjer smo z razpisom »Mladi so varnost naše prihodnosti« podprli obetavne mlade športnike iz vse Slovenije. V splošni gospodarski krizi se namreč posebej mladi slovenski športniki srečujejo s pomanjkanjem sredstev za treninge in udeležbo na športnih tekmovanjih, v obdobju prebijanja na vrh pa se že tako težje potegujejo za profesionalna sponzorska sredstva za razvoj svojega talenta. Finančna in moralna opora sta zato še kako dobrodošli.

Strokovna komisija je imela pri izboru izjemno težko nalogo. Na razpis za dodelitev finančnih sredstev smo namreč prejeli kar 180 vlog. Izmed 20 finalistov je komisija izbrala 11 mladih športnikov, svojega kandidata pa je z glasovanjem prek spleta dodala tudi slovenska javnost.

Mladi upi 2013

Dobitniki

Mladi so varnost naše prihodnosti

Mojca Centrih

Monija Čebašek

Tilen Kos Šturm

Urška Gazvoda

Nika Štefančič

Rok Markočič

Boris Vidovič

Mateja Napret

Nina Potočnik

Štefan Hadalin

Manca Štepavc

Tim Glajser, zmagovalec spletnega glasovanja

Mladi up umetnosti

Sandra Harb

Izjemen pevski talent Sandre Harb

Zavod »Vse bo v redu« je finančno podprl tudi izjemno nadarjeno, komaj 13-letno pevko Sandro Harb, ki je z operno točko nastopila v tretji sezoni oddaje »Slovenija ima talent«. Strokovna žirija oddaje jo je razglasila za mladi up umetnosti. Svoj operni talent nadgrajuje z učenjem solo petja na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Njene sanje so nadaljevanje študija opernega petja na Dunaju, postati znana operna pevka in nastopiti v duetu s svojo vzornico Ano Netrebko. Da bo lažje razvijala svoj talent in uresničila svoje cilje, ji je Zavod »Vse bo v redu« podaril finančno nagrado.

Spletna stran uporablja piškotke, saj vam želimo zagotoviti dobro uporabniško izkušnjo. Več o njih si lahko preberete na tej povezavi. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?